Én most direkt nem csukom be a prés belsejében lévő gumisapkát, hogy ne legyen annyira száraz, amit kinyom. A hulladékból süti készül, így finomabb. Lé szempontjából nem túl kiadós, mert hámozom az almát, de nem is kell nekünk 100 l lé. Csak én iszom, kb. két hétig áll el a hűtőben. A kidunsztolt nem annyira finom, mint a nyers, úgy kompót íze van. Az se rossz, de nem kell hektoliterszám, elég az a pár üveg, amit eddig eltettem. Majd karácsonykor megisszuk a keresztlányomékkal, akkor jól fog esni.
Az én présemmel tényleg nem lehet 100 litert préselni, negyedórát mehet egy huzamban. De nekem bőven elég, amennyit egyszerre összevagdosok, hamarabb átpréselődik, mint negyedóra, és míg vágom a következő adagot, hűl.
A kevés macera nekem nagyon fontos. Ha minden adag után szét kellene szedni a készüléket, és úszna a konyha, menne a padlásra a centrifuga mellé, és inkább nem csinálnék levet. Eddig is megvoltunk almalé nélkül, csak sajnálom, hogy a gyümölcs veszendőbe megy.