(Ezt még tegnap délután írtam meg, de most látom, hogy nem posztoltam el...)
"A Steinhartnál a Rolex homage nekem annyira nem jött be, túl erős az érzésem, hogy azért vesz ilyet az ember, mert Rolexre nem tellett (mondjuk valóban nem telik :)), valamint túl sok a piacon és az emberek karján az ilyen olyan Rolex hamisítvány vagy hasonmás ahhoz, hogy a Steinhart minden műszaki tartalom ellenére eltűnjön a 100-200$-os kvarc Rolex hasonmások között."
A Steinhart One-tól engem is az tartott eddig vissza, hogy pofátlanul Rolex-másolatnak tartottam. De rá kellett jöjjek, hogy ha tényleg azzal áltatom magam, hogy magamnak veszem az órát, akkor kinemsz...ja le, hogy mit gondol a többi, akár óraismerő legyen, akár nem.
Ha pedig zavar az ordító Submariner-hasonlóság, akkor ott az Ocean Two, az nem annyira közismert forma (legalábbis ami a számlapot és mutatókat illeti)
"Pár napja írta valaki, hogy ebben a kategóriában található kvázi svájciak helyett jobb választás egy japán óra, a magam részéről teljes mértékben egyet értek vele"
Ezt pont én írtam :-) De a 70-80 ezer forintos "kvázi svájciak" és az itt javasolt Steinhart ára között kétszeres a kül9önbség, szóval a Steinhart "kvázisága" talán kissé kevesebb... Egy ETA 2896 Elaboré szerkezet azért nem ugyanaz, mint egy ISA kvarc, és a kidolgozásbeli különbség is ég és föld.