9250:
"Csehszlovákia és Jugoszlávia főleg szintén birodalmi jellegű állam volt: ott is volt egy domináns nép, amely irányította a többit."
Hogy mi birodalom lettünk volna? Jól hangzik, de ez nem igaz - és még csak nem is negatívum, hiszen a többi nép betelepülő/betelepített volt ide a törökök kiűzése után, mi pedig megtűrtük őket és még csak nem is voltak ide bezárva, hiszen bármikor elmehettek volna a Kárpátokon túli anyaországaikba, vagy ahová akarnak, a határaink ugyanis nem voltak úgy lezárva, mint pl. a "testvéri" szocializmus idején.
És birodalom vagy sem, de a Kárpát-medencének egy természetes egységet kell újra képeznie, hiszen az is.
"a mai trianonozós önjelölt történészek"
Nemcsak önjelölt történészek tartják igazságtalannak Trianont, hanem valódi történészek is és minden jóérzésű, becsületes magyar.
"a trianoni tárgyalásokon a magyar küldöttség és diplomácia egy percig sem állt ki az ezeréves határok mellett"
Mivel a tárgyalásokra meg sem hívták a magyar küldöttséget, hanem csak a rablódiktátum aláírására.
"szlovákianak volt és van létjogosultsága"
Az Antarktiszon vagy a Marson. Ott még van hely új államoknak. De a Kárpát-medence már foglalt.
"trianonnál a csallóközt és egy 30-40 kilométeres sávot a mai magyar határ fölött magyarországhoz kellett volna csatolni."
És akkor miért nem csatolták?
"az egy igazi ostoba ember, aki azt mondja, hogy magas-tátrának is magyarországhoz kellene tartoznia"
Én viszont igazi hazafiként azt mondom, hogy mivel a Magas-Tátra és a többi, Trianonban elszakított országrész államalapításunk, sőt, honfoglalásunk óta hozzánk tartozik, ezért ezután is hozzánk kell tartoznia. Talán valami bajod volna azzal, hogy lenne magashegyvidéki tájegységünk és természetes határaink szegélyeznék újra országunkat?
"Egész egyszerűen az az ember birodalomban gondolkodik: abban, hogy egy felsőbbrendűnek kikiáltott nép ural egy másik népet."
Nem. arról van szó, hogy államunk töltse is ki természetes életterét: a Kárpát-medencét, úgy, ahogy bő 1000 éven át volt is. A másik népeknek meg el lehet innen tűnni, ha nem tetszik; nem kötelező itt lenni és játszani a sértettet és elnyomottat.
9254:
"Emlékszem 16 évesen elmentünk cimboráimmal egy fidesz tüntetésre kíváncsiságból, ahová bejöttek ellenzékiek is. Néhány ellenzéki tüntető szóba akart elegyedni a fideszesekkel, de teljesen normálisan és kulturáltan. Kérdéseket tettek fel és tök logikus érveket hoztak fel és várták, hogy az a néhány fideszes milyen érvekkel reagál. Ehelyett a buta, tahó fideszes nyuggerek ezt ismételgették, hogy "Én nem süllyedek le a maga szintjére!", "Nem fogok egy ilyen alja emberrel vitatkozni, mint maga!" Folyamatosan ezt ismételgették. És akkor 16 éves hülyegyerekként is éreztük, hogy ezeknek semmi, de semmi érvük nincsen csak egy betanult mantrát óbégatnak."
Itt viszont szerintem elég kimerítő válaszokat kaptál a kérdéseidre; van még esetleg valami, amiben segíthetünk?
U.I.: én egyébként meg nem vagyok fideszes; azokról el is hiszem, hogy valóban nem sok tudásuk van e témát illetően, mert inkább csak vezérük éltetésével vannak elfoglalva.