beteg62
2018.09.26
|
|
0 0
25088
|
Üdvözlök mindenkit a csoportban !
Én vastagbél cróhn beteg vagyok 16 éve. Szövődményként polineurophatia lábaimba. és sajnos vastagbél szűkületem is kialakult 55 cm-nél.Már eszközzel sem tudtak áthaladni rajta. Egy éve már sebészhez küldtek. De sebész azt javasolta , hogy amíg diétával nincsenek komolyabb panaszok és szoros labor ellenőrzés van , addig ne műtsünk. Imuran általában javulást szokott hozni. de fehérvérsejtszám csökkenés miatt most éppen szüneteltetni kell sajnos. Emiatt szinte egy idő után viszont mindég menetrendszerűen következi a fellángolás . Jelenleg szerencsére nyugalomba van gyulladás. Pentasát napi 2x2g azért folyamatosan szednem kell.
Gasztro orvos azt írta legutóbb, hogy ujabb fellángolás esetén Entyvio kezelést megpróbáljuk nálam. Ez valami elég új kezelés vastagbél szűkületes crohnosoknál. Remélem műtétet darabig még sikerül elkerülnöm.
7 éve le is vagyok százalékolva C2 rokkant ellátott vagyok. Most kell majd novemberbe mennem soros felülvizsgálatra hatóság elé. 56 éves férfi vagyok .
Van itt valaki hozzám hasonló beteg? Szívesen várom tapasztalataitokat segítségeteket. Köszönöm ! |
|