Az általam javasolt járat nem zárja ki a 28-as busz visszaállítását. (Sőt kifejezetten szükség lenne rá)
Sőt még egy járatot tudnék javasolni (16-os busz átalakítása, ez sokkal jobban kiszolgálná az Egyetem részeit, mint a 3E):
Nagyállomás - Wesselényi utca - Hajnal utca - Munkácsy utca - Víztorony utca - Ótemető utca - Árpád tér - Kassai út - Baksay utca - Nagyerdei körút (Oláh Gábor utca, Egyetem, Klinkák felé) - Pallagi út - TEVA - Móricz Zs. út - Kartács utca - Doberdó utca. Így még utas is lenne a 16-oson.
A 43-as is maradna a mostani útvonalán maradna, apró módosítás annyi lenne, hogy a Tócóvölgy állomás helyett ez is a Szotyori utcán járna, mint a 42-es.
Az összes javaslatommal a Dobozi össze lenne kötve a Nagyállomással (normálisan, mindkét irányban sűrűn), Belvárossal, az Egyetem összes részével, Klinikákkal, TEVA-val, Augusztával, Fórum környékével, Temetővel, István úttal, ITK-val és a Határ úti ipari parkkal, Kenézyvel, Auchannal és a többi ottani bolttal.
Jelenleg szerintem nem valami jó a Dobozi kiszolgálása. Bár van sokkal rosszabb is (pl. István út)