Hokutoriki Creative Commons License 2018.09.21 0 0 4609

Hát én lesokkoltam, Ura talajtornásznak is elmehetne, olyan szaltókat, meg flikk-flakkot lenyom, hogy büszkén mutogattam ma a munkatársaimnak, akik a szumósokat lomha elefántoknak tartják, hogy tessék, nézzétek! Itt van Ura, és ő egy szumós! :) Nagyon egyedi ez a stílus, hogy szinte teljesen lehajolva kűzd, és még így se tudják 1-1 fejlenyomással megtorolni ezt a harcstílust. Egyedi színfoltja ő a szumóvilágnak, és nekem már az bőven elég lenne, ha visszakerülne a legfelsőbb osztályba. Nem kérem, hogy érjen el ilyen vagy olyan rangokat, egyszerűen csak legyen ott a meccseket, ékelje be magát stabilan a középmezőnybe, és élvezhessem a meccseit 15 napon át.

13. nap spoileresen

Szegény Tochinoshin... Látszik, mennyire kűzd, mennyire akar, és szerintem ő erre a napra tette fel úgymond a kachi-koshi megszerzését, nagyon csalódott volt hogy ez nem jött össze. De már Ichinojo mérkőzése alatt is látni lehetett, amikor nézőként ült a dohjo aljánál Tochinoshin, hogy meglehetősen gondterhelt arcot vág, nagy levegőket vesz, szerintem érzi, hogy igen nehéz helyzetben van.

Chiyomaru micsoda menekülést produkál. Amikor 3-7-re állt, én már elkönyveltem hogy ez már make-koshi lesz, de egyelőre még kitartja a reményeket. Vannak olyan birkózók számomra, akiket jelenségként élek meg, főképp a megjelenésük miatt, Aoiyama, és Chiyomaru ilyenek. Sajnálnám, ha egyikük, vagy esetleg mindkettő visszacsúszna Juryo-ba.

Nishikigi eléggé megfizette az árát a mai győzelmének. A helyében én kihagynám az utolsó két napt, a zöld nyíl már megvan. Nem nézett ki jól a meccse után.

Minimális esélyt még látok arra, hogy Goeido legyőzze Hakuho-t, és ha Kakuryu valahogy össze tudná szedni magát, akkor talán valami tőle megszokott trükkös megoldással legyőzhetné  honfitársát, így még ha nagyon kicsit is, de piskákol a szoros végeredmény, vagy a rájátszás esélyének lángja.