dave_dömper Creative Commons License 2018.09.20 0 0 4606

Egy kicsivel "földhözragadtabb" módon a véleményem a 12. versenynap legfontosabb eseményeiről :

A Hakuho - Tochinoshin meccsen - legalábbis én - azt láttam, hogy Hakuho valóban nagyon együtt van

(fejben is összeszedett, fizikailag is nagyon egyben van). Nehezen tudom elképzelni, hogy a hátralévő

3 napon 2 - szer is hibázzon (akár Kakuryu, vagy éppen Kise ellen), tehát nagy esélye van a 41. Yusho

besöprésére.

A Kakuryu - Takayasu meccsen az Ozeki - n azt láttam, hogy egyfelől nagyon odafigyelt, nehogy még

egyszer megeshessék vele az, ami tegnap  történt vele, másrészt - már az összecsapás pillanatában

érezhető volt, hogy fizikailag is sokkal fittebb, mint a Yokozuna. Ennek megfelelően is alakult a vége.

A Kisenosato - Mitakeuni meccset többször is végignézve, mindvégig nem tudtam szabadulni attól az

érzéstől - összhangban mindazzal, ami itt, ezen a fórumon a Sekiwake teljesítményének a torna előre

haladtával történő alakulásáról megemlítésre került - hogy ha ez a meccs a torna első hat - hét napja

valamelyikén jön létre, úgy Mitakeumi probléma-mentesen söpri be a győzelmet. A tornának ebben a

végső stádiumában a Sekiwake valóban elfogyott, mind fejben, mind pedig erőben. Nagyon sajnálom.

Kise ma sem érdemelt győzelmet, kifejezetten szerencsével szerezte meg azt.