Törölt nick Creative Commons License 2018.09.20 0 0 27

Igen, mondjuk ha ilyen helyzetbe kerülnék, főleg az érdekelne, hogy milyen praktikákkal tudom megoldani egy személynek ezt a változatosságot, merthogy ennyiket főzni olyannak, aki ilyen szigorúan nem akar maradékot enni...

De itt tényleg nem ez a lényeg, hanem olyan menük, amiknek a fogásai jól kiegésztik egymást, klasszak együtt... Ami azért nehéz, mert én erre soha nem láttam mintát. A nagymamám, aki minden nap mást főzött, vacsorára és másnap ebédre a nagyapámnak, a kertben termett-udvaron nevelt alapanyagokkal dolgozott, vagyis azt tette egymás mellé, ami éppen érett meg amilyen húsnak épp szezonja volt. Én, amikor utoljára naponta főztem, az akkor volt, mikor a gyerekeim kicsik voltak, és akkor meg olyan szabályaim voltak, hogy egy héten háromszor főzelék+feltét vagy rakott zöldség, egyszer valami krumplis vagy rizses és egyszer tészta. Levest meg csak kétszer-háromszor főztem egy héten, azt több napon át ettük. És nálam meg emelett a fő rendezőelv az volt, hogy amit szvesen megesznek a gyerekek. Szóval olyat én még nem láttam, hogy csak úgy, az összeillés kedvéért rakunk össze egy menüsort. :) De attól még érdekes.

Előzmény: öreg_néne_b (26)