megnéztem többször, sokszor lassítva a hakuho takayasu meccset.
lehet hogy igazad van és hakuho taktikázott a tachi-ainál, de azért nem úgy, ahogy azt gondolhatod. azt írod, hakuho félrevezette takayasut kétszer is, nos, először biztosan nem, akkor takayasu ugrott érthetetlenül túl korán a küzdelembe. kicsit túlizgulta, a közeli képen jól látszódott takayasu arcán, hogy egy kissé össze van zavarodva, na, szerintem itt kezdett el gondolkodni hakuho.
a második esetben, már taktikusan elvárta volna, hogy az ellenfél letegye mindkét öklét, és mivel erre takayasu nem volt hajlandó, elállt a tachi aitól. egyébként aminishiki is elég sokszor eljátssza ezt. takayasu ekkor már komoly pszihológiai hátrányban lehetett, mert úgy tűnt, teljesen megadta magát hakuho fordított pszihológiai manőverének, miszerint csakazért sem teszi le mindkét öklét, és erre csapott le hakuho.
villámgyorsan elrajtolt, (de takayasu öklei az ő startjának pillanatában nem kerültek le földre, (ezért kérdezném is Khriit vagy asolyomot, hogy akkor ez nem matta?) kb egy tized másodperccel később takayasu is letette az öklét, majd a lassításban látszódott, hogy a szokásos tachi ait indító hakuho pofonra készülve húzta el a száját, de eközben már arra sem maradt ideje, hogy egy kicsit felemelkedjen, hakuho átgázolt rajta, mint egy gyorsvonat.
ha ez tényleg úgy történt, ahogy én láttam, és ráadásul még szabályos is volt, akkor ez egy igazi zseniális taktikai győzelem volt. a fárasztó mawashi vagy tsuppari harc helyett, egy gyors és energiatakarékos megoldást talált az egyik legnehezebb ellenfel ellen hakuho.
ez így a torna végén még kifizetődő is lehet, látva tochinoshinnak milyen erőfeszítést kellett a győzelemhez kifejtenie, gyakorlatilag még percekkel később is lihegett, és szakadt róla víz.