Hát, talán azért vagyok elnézőbb Aminishiki-val szemben, mert ő már rendesen benne van a korban, és az egyre kopó izületeket, a csökkenő állóképességet, a soha meg nem gyógyuló sérüléseket némely esetben csak trükközéssel lehet kompenzálni. Valahogy önkéntelenül is tisztelnem kell, amiért ilyen idősen is még fel-feljut a legfelsőbb osztályba.
9. nap
Na, végre Ichinojo nem adta fel a dohjo szélén, kicsit meg is lepődtem hogy ő márpedig ilyet is tud. Oké, talán nem volt annyira necces a szituáció mint néhány korábbi esetben is, de olyankor is, legalább próbálkozhatna.
Hakuho-ról nem is tudok mást mondani, egyszerűen, ő a Nagybajnok. Nála jobban kontrollálni a súlypontját nem tudom, képes e bárki. Szinte lehetetlen őt meglepni, azonnal reagál. Mitakeuminak meglátásom szerint kétszer is lett volna olyan pillanata, amikor saját javára fordíthatta volna a kűzdelmet, csak pechjére pont Hakuho volt az ellenfele, aki mindenre jól reagált.
És jönnön a nap kűzdelme: Kisenosato - Tochinoshin. Nem teketóriáztak, egymásba kapaszkodtak, és felvállalták a taszigálós stílust, ami szerintem mindkettejük erőssége. Apró szépséghiba, hogy egyikük sincs (magához képest persze) valami jó formában, de a rangadó az akkor is rangadó. Ezt most szépen megoldotta a japán.