Hokutoriki Creative Commons License 2018.09.17 0 0 4588

Szerintem 8. napot akartál írni, és az is elég korai még. A meccsek felénél járunk és már Ozekik mennek egymás ellen? 7 nap van még hátra, de 7 magasabb rangú ellenfelet már közel sem lehetne találni a hátralévő időre. Legjobb esetben is (ha nincs azonos istállóbeli) 3 Jokozuna, és 1 Ozeki van már csak nekik hátra a további 7 meccsnapra. Én nem tudom pontosan, mi alapján működik ez az összepárosító rendszer, de szerintem a tüzijáték legnagyobb rakétáit mindenképp a végére szokás hagyni.

Kagayaki győzelme tényleg érthetetlen volt. Még csak nem is miliméterekről vagy ezredmásodpercekről beszélhettünk, hanem egyértelműen látni lehetett, ki ért előbb földet.

Aminishikit is láthattuk, én mindig szívesen nézem a veterán meccseit, remélem ismét visszatér. Volt nála öregebb birkózó (az utóbbi 1-2 évtizedben) a legfelsőbb osztályban?

Kisenosato újra a komikus szerepében "tündökölt"... Ki lehet kapni, nem azt mondom, de így semmiképp nem. Nagyon rosszkor jött ez a vereség, mert ha az előző zakója után csak megrongálódott, most aztán biztos darabokra hullott az önbizalma is.

Goeido-t behoznám, mint fekete ló. Ő az aki elég gyengén kezdett, de most egyre inkább kezd formába lendülni, míg Hokutofuji, és Takayasu is begyűjtötték az első vereségüket, de Mutakeumi is kiszállófélben van már a versenyből, hogy Kisenosatot már ne is említsük. Bár továbbra is a két mongol a favorit, Goeido ha ilyen jó marad, ott lehet a végjátékban.