Szép napot Neked és a fórumozóknak.
Kérdésedre válaszolva, a „sutolaj” ( étolaj ) olajégővel megfelelő ülepítés, szűrés, /nagyon fontos!!!/ után eltüzelhető, mivel viszkozitása magasabb mint a fűtőolajé, (gázolaj) de ez az olajszivattyú nyomásszabályozójával ellensúlyozható.
Ezek az égők nyomás porlasztás elvén üzemelnek, a tüzelő anyagot mikron nagyságrendű szemcsékre porlasztják el, és közben biztosítják a „tökéletes” keveredését az égéshez szükséges oxigénnel.
Hogy gazdaságos-e? Nos a válasz attól függ milyen mennyiségben áll rendelkezésedre? A háztartásban jelentkező mennyiséggel még akkor sem érdemes foglalkozni, ha manapság az olajégőknek csak „eszmei” értéke van, - „fillérekért” beszerezhető,- a sütőolaj tárolására minden fém vagy műanyag tartályban megoldható.
Akkor érdemes vele foglalkozni, ha olyan mennyiségben áll rendelkezésedre (várhatóan több éves időtartamra) ami elegendő az épületed hőellátására.
Mivel ez a faelgázosító kazánokkal foglalkozó topic, és ha a kérdésed esetleg arra irányult hogy, ezekben a kazánokban el lehet-e tüzelni, el lehet, de tekintettel a fentebb írtakra, én nem tenném!!!
Üdv: DJ