Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Egy dologra nem gondoltam, a végzettségre, valamiért meg voltam győződve, hogy elég őstermelőnek lenni. Most utánanézek, mit fogadnak el.
Nem származom "lóvés" családból, nagyon meg kell néznem, mibe invesztálok bele. A kataszteri besorolások nálam tavaly megtörténtek. Nem volt egyszerű, de egy merész ötletemet elfogadták és onnan már sinen volt minden.
AZ Alföld közepén vagyok, gyakorlatilag itt nincs szőlő termesztő vidék. Igy fogalmam sincs, hogy Alföldön ki lehet a hegybiró :)
Nem akartam szétoffolni az oldalt, de én nem csak szőlőből művészkedek bort.
AZ értékesitést nem látom nehéznek, van egy helyi fesztiválunk, helyi vásárunk, vannak lagzik, meg van rengeteg ember, aki már jól ismer. Itt az ideje elkezdenem szintet lépnem.
AZt gondoltam, hogy még jövőre ez nem fog beteljesülni, de záros határidőn belül (helyi) piacra akarok lépni, addigra az állományom újabb része is olyan szinten lesz, hogy muszáj feldolgoznom (nem akarok nagybanizni).
Nem volt szó jövedéki letétről. 2010-ben még volt ilyen, akkor foglalkoztam ezzel bővebben, aztán szunnyadt nálam a téma. Most nem találtam erre rendelkezést, kell még letenni pénzt a Nav felé előre?