nünüke88 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 47762

Nekem nem volt bajom a kastély változtatásával, azzal annál inkább, ahogy átalakították a varázslóvilág külsőségeit viktoriánus mugli stílusra.

Szerintem Fiennes is távol állt Lord V. karakterétől, meg Gambon is. Fiennes leginkább a 7. részben, de nekem bevallom, a 4.-ben sem volt olyan, pedig ott a könyvbeli karakter is ironizálva adta elő magát. Az 5. részben, amikor Dumbledore-nak visszaszól, mikor az mondja, hogy jönnek az aurorok, na az voldis volt. Csak ott meg ezzel a Darth Vader-es dologgal rontották el, mikor Bellatrix ellen uszítja Harry-t. A könyvben ugye szimplán csak leátkozná a gyereket, Bellát meg még ki is viszi magával a végén.

A 7. részről meg ne is beszéljünk, bár az tetszett, ahol Lucius-tól visszakérdezi, hogy "My Lord?" azt a könyvbeliből is kinéztem volna. Meg a pajzs szétrobbantása, az meg mutatta a karakter erejét. Az alapsztori szerint Dumbledore halála után ő a legerősebb élő mágus. A többi felnőtt színész szerintem eltalálta a karakterét. Aki tényleg tök olyan volt, mint amilyennek elképzeltem, az Timothy Spall Féregfark szerepében, meg Lucius Malfoy. Helena Bonham Carter is jó volt, bár külsőre inkább Eva Green-t képzeltem volna el Bellának. Narcissával nem voltam kibékülve.

Viszont Luna szerintem telitalálat volt, meg Neville és az ikrek is. Ront és Harry-t is el tudtam fogadni, bár Harry túl jólfésült volt. Hermione-t is hagyhatták volna gubancos hajúnak, és neki a szinkronhangja idegesítő volt. A varázslatokkal és párbajokkal való variálás nekem sem tetszett, ahogy átalakították lézerlövedék-párbajjá a varázslópárbajokat.

A hangulat sötétedése jó volt, ez a könyvekben is megfigyelhető volt. Itt-ott már horrorszerű lett. A 6. rész volt szerintem a legrosszabbul megcsinálva, ott nem éreztek rá, mit kéne a könyvből kiemelni.

Nagyon kíváncsi leszek erre a Legendás Lények sorozatra. (Bár a lézerlövedékek sajnos úgy tűnik, maradnak.)

Előzmény: ---:Jani:--- (47761)