Sziasztok,
Jövőre tervezünk egy hosszabb utat, aminek része lenne a Fülöp szigetek is. Palawanon már jártunk néhány éve, Puerto Princesa - Sabang - El Nido - Coron útvonalon. Nagyon bejött, ráadásul első ázsiai utam volt és már akkor tudtam, hogy oda még visszatérek. Közben megjártuk Borneot és Indonéziát. Most eljött újra az idő, hogy Fülöp szigeteken kalandozzunk. Előzetes terv szerint jövő november közepén érünk majd Manilába, miután megjártuk Nepált és Indiát. Úgy érzem ezek után ránk fog férni a lazítás. 3-4 hetet töltenénk az országban. Nincs kőbe vésve, de nagyjából ezzel számolunk.
A fő szempontok lennének:
- ne legyen zavaróan turistás
- fehér homokos tuti beach (Fülöp szigeteken nem nehéz). Rá vagyunk kattanva ezekre a vízbe benyúló homok padokra, tehát ez előny:)
- olcsó, tengerparti bungalow
- legyen mód az aktív pihenésre: természeti látnivalók, környék felfedezése, akár robogóval.
Snorkel, merülés most nem annyira szempont, tekintve hogy utána Raja Ampat a cél és ahogy hallottam Fülöp szigetek nagy részén lepusztították a korallt.
Túrázás Nepál és India után szintén nem prioritás, de ha van olyan amit kifejezetten ajánlotok, akkor meggondolandó.
Néhány hely amit néztem:
- Siargao és környező szigetek. Kipróbálni a szörföt.
- Tablas, Romblon, Carabao, Sibuyan, Cresta De Gallo szigetek felfedezése. Itt elég sok mindent lehet csinálni és gyönyörű a képeke, videókon.
- Oslob a cetcápák miatt. Ez nagyon felkapott program. Lehet máshol is cetcápákkal úszni?
Ezek egy ideje ismertek már az utazók körében. Mennyire kell turistás hangulatra számítani? Tudtok esetleg javasolni kevésbé ismert helyeket?
Utána, ahogy említettem Raja Ampat felé vesszük az irányt. Hogyan a legoptimálisabb megközelíteni Fülöp szigetekről?
Egyenlőre az tűnik járhatónak, hogy Manilából kirepülni valamelyik nagyobb repülési csomópontba (Bali, Szingapúr) és onnan Makassar -> Sorong útvonalon.
Köszönöm előre is!
Üdv,
Peti