Monyó húga Creative Commons License 2018.09.01 0 0 63976

Szia!

Az evésről, ha visszaolvasod Monyó bejegyzéseit látod majd, hogy neki is komoly nyelési problémái voltak.

Éppen ezért, olyan dolgokat főztem neki, ami rendkívül tápláló és nagyon könnyen nyelhető. Mindent turmixoltam, a lazacot, az oldalast stb, mindent hígítottam, így sokszor sok étel nagyon ízlett Monyónak. A legnagyobb %-os tejszínt, a legfinomabb sajtokat használtam a főzéshez.

A sugár neki is 25 volt. Napi 1, illetve volt olyan, hogy kimaradt pár nap (ünnep stb okán)

A diagnózist 2015 októberében állították fel, a műtétre 2016 február végén került sor. A sugár előtte minimálisra csökkentette a daganat nagyságát.

A műtét maga elképesztően nagy műtét, erről pontos leírást találasz Monyó bejegyzései között. 

Pécsett műtötték. Az első 10 nap volt a poklok pokla, majd 2 hét után saját lábon jött ki a kórházból.  Pedig a hasán, mellkasán, hátán hosszú vágások nyomai voltak. Nagyjából 8-10 nap intenzív, majd osztályon épül, ahol nyelési RTG, festés stb. lesz. 

A műtétnél csőgyomrot húztak, amit a lábadozás alatt nagyon meg kell 'szokni'.

Sajnos, az orvosi esetek között nemigen találni esetleírás arról, hogy ebben a diagnózisban élt e valaki éveket.  A túlélési arány 1 évre nézve is rendkívül kis százalékú. Persze, ezek a kilátási esélyek nagyban függnek az érintett nyirokcsomók számától, a beteg korától, állapotától, életvitelétől. A pontos diagnózistól, hogy milyen stádiumban van jelenleg, a műtét hozhat e + pár hónapot?! A PET CT milyen eredményű. 

A műtétről magánlevélben írnék még.

Kitartást és sok erőt kívánok!

(mobilról írtam, elnézést az esetleges elütésekért)

Előzmény: 4dim (63975)