Szia!
Az evésről, ha visszaolvasod Monyó bejegyzéseit látod majd, hogy neki is komoly nyelési problémái voltak.
Éppen ezért, olyan dolgokat főztem neki, ami rendkívül tápláló és nagyon könnyen nyelhető. Mindent turmixoltam, a lazacot, az oldalast stb, mindent hígítottam, így sokszor sok étel nagyon ízlett Monyónak. A legnagyobb %-os tejszínt, a legfinomabb sajtokat használtam a főzéshez.
A sugár neki is 25 volt. Napi 1, illetve volt olyan, hogy kimaradt pár nap (ünnep stb okán)
A diagnózist 2015 októberében állították fel, a műtétre 2016 február végén került sor. A sugár előtte minimálisra csökkentette a daganat nagyságát.
A műtét maga elképesztően nagy műtét, erről pontos leírást találasz Monyó bejegyzései között.
Pécsett műtötték. Az első 10 nap volt a poklok pokla, majd 2 hét után saját lábon jött ki a kórházból. Pedig a hasán, mellkasán, hátán hosszú vágások nyomai voltak. Nagyjából 8-10 nap intenzív, majd osztályon épül, ahol nyelési RTG, festés stb. lesz.
A műtétnél csőgyomrot húztak, amit a lábadozás alatt nagyon meg kell 'szokni'.
Sajnos, az orvosi esetek között nemigen találni esetleírás arról, hogy ebben a diagnózisban élt e valaki éveket. A túlélési arány 1 évre nézve is rendkívül kis százalékú. Persze, ezek a kilátási esélyek nagyban függnek az érintett nyirokcsomók számától, a beteg korától, állapotától, életvitelétől. A pontos diagnózistól, hogy milyen stádiumban van jelenleg, a műtét hozhat e + pár hónapot?! A PET CT milyen eredményű.
A műtétről magánlevélben írnék még.
Kitartást és sok erőt kívánok!
(mobilról írtam, elnézést az esetleges elütésekért)