diamandula Creative Commons License 2018.08.28 0 0 21735

"Én vagyok az út, az igazság és az élet." (Jézus Krisztus)"

Én senkit nem akarok megtéríteni az igaz(!) hitre, mivel tudom, hogy mindenkinek "igaz" hite van.

Ha megkérdeznék 500 különböző valláshoz tartozó hívőt, melyik az igaz és melyik a hamis vallás, mindegyik a sajátját mondaná igaznak, és a másik 499-et hamisnak. Én minden egyes hívőnek igazat adok, igy minden vallás 2 ezrelék (0,002) "igazságot" tartalmaz és 0,998-ban tévhit!

Én ehhez tartom magamat.

Ugyancsak így vagyok az úgynevezett szent, vagy az Isten által "sugalmazott" írásokkal is.

Ha nekem istenem lenne, az olyan mindenható lenne, hogy ő közvetlenül nekem, minden más személy tolmácsolása nélkül közölné, amit tőlem akar. De mivel az egész világegyetem a hatáskörébe tartozna, valószínűleg nem foglalkozna olyan pitiáner dolgokkal, mint a földkerekség problémái.

Amióta a zsidók áttértek az egyistenhitre és a "Messiás"-várásra, valamint mind a mai napig (tehát ca.6 ezer év alatt) mindíg voltak és vannak, akik Messiásnak, Jézusnak, istenfiának, istenszócsövének, prófétának, megváltónak tartják magukat, vagy tartanak mást annak.

Ezek egy része közönséges szélhámos (volt), akik az emberek hiszékenységét kihasználták saját jólétük érdekében. A nagyobbik rész azonban komolyan gondolta, mert kényszerképzetük, vallás őrületük diktálta. Egyszerűbb esetekben csak epileptikus betegek voltak, súlyosabb esetekben szkrizofén, vagy egyéb elmebetegségben szenvedők.

Tehát nem egy, hanem "sok" Jézus létezett. Ezekből állhatott össze az az alak, amit a 4 evangéliumban olvasható. Erre utal az a tény is, hogy az un. apokrifek, azért nem feleltek meg a vallás vezetóinek, mert az időpontok nem stimmeltek.

(Ha elmész Amerikába, még most is találsz "élő" Jézusra!)

Mégha 100 ezerszer hivatkoznak (idézik) az evangéliumra az, semmire sem bizonyíték. Amire hivatkoznak azok másolatok, vagy (már) nem létező irások! És azok az (esetleg létező) írások a szájhagyományok alapján készültek és nem személyes élményről számoltak be.

Szerény véleményem szerint 100 %-os bizonyítéknak lehetne venni, ha néhány egymástól független írásos feljegyzés lenne, akár a jeruzsálemi zsidó elöljáróságtól, akár a római hatóságtól, amely utalna a kérdéses dolgokra.

Az is nagy súllyal vetne a latba, ha valaki az állítólagos nap elsötétülést, földrengést feljegyezte volna azzal kapcsolatban, hogy valakit a Golgotán felfeszítettek

A babiloni Talmud tartalmaz egy Jézus nevű haláláról szóló hagyományt, ami a i.sz II századig vezethető vissza (Sanhedrin 43a)

Ebben az áll, hogy a Pascha ünnep előestéjén Jézust felakasztották. Egy hírnök előzőleg 40 napig hirdeti, hogy meg lesz kövezve mert varázslatot követett el, zsidókat úszított. Felhívta a lakosságot, hogy aki valamit védelmére fel tud hozni, jelentkezzen! De senkit sem találtak védelmére, ezért a Pascha ünnep előestéjén felakasztották!

Ami a "jó bizonyítékot" illeti:

1. Az írás i.sz 100 és 200 között keletkezett. (Tehát szájhagyományon alapul)

2. Ha stimmel a valósággal, akkor meg nem szólhat az evangéliumi Jézusról, aki a keresztre való feszítés előtti vasárnap "diadallal" vonult be Jeruzsálembe.

3. én kérdezem: a leírt jogi gyakorlat római, vagy zsidó?