---:Jani:--- Creative Commons License 2018.08.28 0 1 47756

A filmekben sok dolog van, aminek in-universe semmi értelme, bár pont nem az első kettőben, hanem inkább a továbbiakban, azokban viszont dögivel :D Csak az ötös filmről egy oldalt lehetne írni, ott aztán minden van. Minden bűbáj mást tud, mint amit a könyvben, a taroló átok pl. zsugorít, a kábító átok csak hátralök, de megtudjuk azt is, hogy néha nem is kell bűbájt mondani, csak bökni a pálcával, és úgy lehet használni, mint a lézerfegyvereket a Star Wars-ban, és biztos az nyer, aki nagyobbat bök.  De néha még pálca se kell a varázslatokhoz, csak leginyteni a kezünkkel, és azzal is le lehet fegyverezni a másikat. Teljes káosz. A másik kedvencem meg amikor Umbitch berobbantja a Szükség Szobájának az ajtaját és úgy jut be. Hát akkor mi a jó égre jó ez a szoba, ha kívülről be lehet törni? Tökmindegy, élvezze a paraszt a sok CGI-t. Aki konzisztens világot akar, annak el lehet olvasni a sok poros könyvet, kérem szépen! :P

(Pl. pont ma gondolkodtam azon, ahogy a filmben a Mágiaügyi Minisztérium belseje kinéz. FEKETE téglák mindenhol, nulla fényforrás. Ez kinek jó? A mágusok szeretnek barlangban lakni? Erre futja a varázserejükből, hogy az ország számukra legreprezentatívabb épülete úgy nézzen ki belülről, mint egy siralomház? Én a könyv alapján ténylegesen valami ilyesminek képzeltem: https://vignette.wikia.nocookie.net/harrypotter/images/1/10/Atrium.jpg/revision/latest?cb=20180709083251

De lehet, hogy csak az angol parlament ülésterméről mintázták. Akkor mondjuk mindent értek.)

Előzmény: Törölt nick (47755)