00peti Creative Commons License 2018.08.24 0 0 11485

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek a Paypal-al és a Western Unionnal kapcsolatban (nem szeretnék ráfaragni), eddig semmilyen tapasztalatom nincs a fenti cégekkel kapcsolatban, ezeken keresztül sosem bonyolítottam le semmit.

A sztorim a következő. Egy terep biciklit meghirdettem magyar oldalon 150e Ft ért. Egy Ukrajnában élő srác jelentkezett is érte. Western Unionon keresztül a bicaj árát forintban átutalta a Paypal számlámra. Email-re jött egy értesítés a paypal-tól, hogy az illető átutalt 240e Ft ot az én paypal-omra, de még a számlámon nincs rajt az összeg mivel, hitelesítenem kell magamat.

A Western Unionnál, ha igazolom magamat a paypalos számlára kerül a pénz.

90e Ft-ot küldött pluszba a szállítási díjért, így lett 240 e Ft.

Nem értem az egészben a rációt, miért fizetne ki bárki is 240e Ft ot, egy 150e Ft-ot érő biciklire szállítással együtt, ha Ukrajnában is tudna venni szállítási díj nélkül ennyiért bringát. !? 90e Ft-ból lehet ki se jönne a szállítás, utána nézek,majd kíváncsiságból. (egyből az ugrott be itt valami csinobli lehet, de mi?)

Ha igazolnám magamat a Western Unionnál és mondjuk a Paypalomon lenne a pénz, mi lenne a buktató, ami végett ráfaraghatnék erre az eladásra?

Akinek van tapasztalata a fentebb említett cégekkel kérem írjon.

Üdv:Peti