japipapi Creative Commons License 2018.08.22 -7 4 63921

Köszönöm, a témában eléggé sok a tapasztalatom. Nagyapám, édesapám is készülékkel "hallott", meg is örököltem mind kettőt. Viszont az elektronikával is amatőr szinten jártas vagyok, tudom mi a frekvencia, a decibel. Nos, az öregedéssel együtt jár a hallás érzékenység, frekvencia fül hangfogadó képessége romlik.  Érzêketkem a magast, 125 Hz-től 2000 Hz-ig, kb. 20 dB-en (ez a beszéd freki) gyenge. Mély hangot, 8000 Hz-et hallom először, 90 dB-en. A normális 30 dB! Tehát tuti süketség. Szóval, aki 20 - 30 dB hangerővel és 125 - 2000 Hz-ig frekvencián beszél hozzám, hallom. 

A kis csövecskét azért szokták cserélni, mert a szilikon is keményedik, elveszti rugalmasságát, persze gusztustalanul elszineződik. Változik a "füllyuk" mérete is és ha nem passzol pontosan, hibát okoz, leginkább túlvezérel, vetted, kellemetlenül (másoknak) sípol, a "dugót" méretre öntik, a kézi munka persze marha drága.

Szóval durván ezért kell idővel cserélni a komplett cuccot. 

A pénztelenségem valahogy kiváltom, tervezek egy kis erősítők, jobb minőségű fülhallgatót használva, itthon. Máshol meg nem érdekel, ha rosszul hallok. :-D  Most is már blutuszos (helyesen is tudom ám írni, csak szeretek hülyülni) füldugaszt használok, mert megvesznének a szomszédok hangerő miatt. A kapucsengőm meg már ősidők óta fényre is jelez.

A "sors" úgy hozza, hogy mindig van valami fontos, ami felejteti rákom. :-):-) Még szerencse, hobbim az elektrónika is, hát lesz bőven elfoglaltságot. 

Most a héten ismét paradicsomot kell eltennem. 

Előzmény: almirena (63920)