Szerintem a hajókázás most el fog maradni nekem :( bár még van 2 napom, pénteken 2 nap vidék, aztán hétfőn haza. Lehet, hogy még belefér.
A múzeum nyitva van, az tuti, meg a Szt, Vazul is. A mauzóleumra csak egy "szerintem"-et írtam, elvileg K, Sz, Cs, Szo, V 10:00-13:00-ig van nyitva (már nem azok a régi idők járnak, amikor hosszú sorok álltak oda), gondolom, ilyenkor elveszik a kordonokat, majd megkeresitek, hogy lehet bemenni). Tilos bent fényképezni, meg elvileg táskát se szabad beviini, se folyadékot (nem röhög). Elvileg a Sándor-kertben van valahol csomagmegőrző, ahol ezeket le lehet adni.
Nem voltam a bunkerekben, mert azt olvastam valahol. hogy előzetesen be kell jelentkezni, de még ha nem is, nekem 2800 rubelt nem ér meg. http://bunker-42.ru/en/
Az űrhajós múzeum nagyon klassz, csak sajnos az angol nyelvű felirat elég kevés és szűkszavú, meg lehetetlen helyekre van kirakva (alacsonyra pl.), írtam is nekik 3 éve, hogy nem minden külföldi törpe :)), nem tudom, változott-e valami azóta. Plusz 100 rubelért lehet(ett akkor) bent fényképezni.
A legszebb metrómegállók a Line 5-ön (körgyűrű) vannak, de vannak klassz modernek is az újabb vonalakon is (pl. 9, 10). Nekem a legszebb talán a Komsomolskaya, de érdemes majdnem mindegyiken kiszállni. Vagy ott van a Ploshchad Revolyutsii a Line 3-on. Meg sok megállónak fent az előcsarnoka is szép, tegnap voltam a Kurskayán például, megéri felmenni majd vissza le. Nem lett semmi lerombolva a rendszerváltáskor, van partizán szobor, meg forradalmár, Lenin, amit akarsz.