Ha már halászlé ... :-)
Szombaton ebédre teszteltünk a Vizafogó Éttermet Baján. Az étterem a Petőfi-szigetnek a Pandúr-sziget felőli végén van, közvetlenül a Sugovica partján. Egy sátortető alatt volt az asztalunk, és a kánikula ellenére kellemes volt a klíma, köszönhetően a víz közelségének és az enyhe szélnek.
A bajai halas kajáldákról begyűjtött vélemények elég vegyesek, de egy helyi rokonon egyértelműen ezt ajánlotta. "Természetesen" mindenki bajai halászlével indított, ami nagy tálakban érkezett, benne az elmaradhatatlan házi készítésű tésztával (a szálak nem egyenletes alakja is jelezte, hogy nem gépi tésztáról van szó). A ponty szeletek külön tálban érkeztek. Nos, nyugodtam állíthatom, hogy eddigi életem legfinomabb halászléjét ettem! A tűzpiros lé valami fenomenális volt, mind ízben, mint megjelenésben. A rokontól megtudtam, hogy a bajaiak közül sokan már nem kalocsai paprikát használnak a halászléhez, hanem Bezdánból hozatják, mivel annak sokkal élénkebb a színe...
Második körben egészben sült süllőt kértem fűszeres hasábburgonyával és uborkasalátával, ha hal kiválóan fűszerezve, ropogósan érkezett, de mivel elég nagy volt (kb. 60 dekás), ezért ketten ettük. A többiek harcsapörköltet túrós csuszával, illetve fogasfilét Orly módra. Mindenki maradéktalanul elégedett volt, mind a minőséggel, mint a mennyiséggel.
A desszertre sajnos nem maradt kapacitás, pedig erősen kacérkodtam, a mákos palacsintájukkal :-)
A fentiekkel, valamint üdítőkkel, 2 capuccinoval 7000/főre jött ki a számla, amihez tisztességes borravalót adtam. Meg kell említeni, hogy a bajai halászlé 2490 pénz, de ez bőven két adagnyi mennyiséget jelent, a felét így is el kellett csomagoltatni, ami vacsorára el is fogyott :-)
A pincér egy kellemes modorú idősebb úr volt, (csipetnyi humorral, de nem bratyizva szolgált fel) mindig akkor jött, amikor szükség volt rá.
Egyszóval erősen ajánlott a hely, én legalábbis biztosan visszatérek :-)
Az étterem honlapja:
www.vizafogopanzio.hu