Bandey Creative Commons License 2018.08.18 0 0 228

Egy-két üveggel menni fog, azt hiszem 2 liter a határ.

Ez a gondola-libegő teljesen új dolog, tegnap vagy tegnapelőtt nyílt meg, még meg kell vizsgálnom. :))

Én még csak az oszlopokat láttam a minap.

Egyébként a kilátóhoz általában ugye busszal mennek a turisták :) vagy autóval, análkül elég körülményes. A Line 1 Vorobyovye Gori megállótól (a folyó feletti hídon van) lehet felcaplatni, vagy a 7-es trolival nem igazán turistás helyekről.

Pont tegnap voltam az Izmaylovskiy Kreml-ben, nekem személy szerint nem tetszett, tömény giccs az egész (nem történelmi építmény, van vagy 10 éves), meg ami éppen nincs átalakítás alatt, az egy nagy bazár, de a 2/3-a üres stand. Lehet, hogy hétvégeken nagyobb az élet. Viszont tényleg van azért így is rengeteg szuvenír árus, a központban még nem is nagyon néztem, de mintha itt lennének olcsóbb szuvenírek is. A vodka múzeumot nem is láttam, erről nem tudok nyilatkozni.

Általában fix árak vannak a szuvenír árusoknál, de amikor ott voltam, egy faszi nagyban alkudozott egy árussal, hogy ha ezt meg azt veszem, akkor így meg úgy, szóval akár meg is lehet próbálni nektek is. :))

Ha már ott jártok, a "Kreml" mellett mindjárt keleti irányban van egy tó, és azon egy sziget, ott van egy érdekes templom és egy udvarház. Van egy Nagy Péter szobor is.

Tegnap elfelejtettem, de hátha titeket is érdekel vagy bárkit, aki a topicot böngészi információért:

Az említett 89. emeleti kilátóba így lehet eljutni: metróval 4-es vonal "Vystavochnaya" megálló, itt még a föld alatt át kell sétálni a másik vonal "Delovoy Centr" állomására. Feljössz, és az Afimoll Plaza nevű bevásárlóközpontba jutsz, ennek mindjárt a földszintjén van egy pult "Panorama 360" felirattal, el sem lehet téveszteni.

Amúgy ezzel a 4-es vonallal vigyázni kell, mert szétágazik, két végállomása is van, nektek az kell, amelyikre ki van írva, hogy a végállomás "Mezsdunarodnaja" (és NEM Kuncevszkaja!).

Úgy nézem, Monino is a Jarovszlavszkij pályaudvarról érhető el. Sok pénztár van kint is, meg bent a pályaudvaron is. Ha bementek, a táskákat fel kell rakni egy szalagra és egy ellenőrző kapun kell bemenni. A pénztáraknál sokszor vannak "pöcsölős" utasok, vagy egyszerűen közlik, hogy nincsenek nyitva (pedig de). Javasolom a jegyautomatákat, mondjuk nem tudom, ezek tudnak-e angolul. Rémlik, mintha felül lenne valami angol zászló a menüben. A vonatokhoz ki kell menni, meg kell nézni, hogy melyik vágányról indul, és ott van 3 kapu, a vágányszámnak megfelelően. A jegy alján levő vonalkódot kell az automatába bedugni a lent levő nyílásba, és akkor kinyílik a kapu. Ha valami nem megy, bárki segít a "béna külföldinek". :)

A Vörös téren a GUM mellett tuti, hogy el lehet menni, valószínűleg a Kreml felőli oldalon is, de ebben nem vagyok biztos.

Előzmény: todor12 (226)