Ma vettem 7 napos jegyet, Van 1, 3 és 7 napos. A 7 napos 830 rubelbe kerül. A 7 napot a kiadás időpontjától számolják, de valószínűleg meg lehet beszélni a kasszás nénivel, hogy ekkortól és ekkortól legyen érvényes. A metrópénztáraknál ki van írva, hogy "We speak English" (vagy legalábbis vannak olyan pénztárak is). A metróban oda kell a bejáratnál érinteni a jegyet, mondjuk enélkül nem is tudsz bemenni :) A buszon, trolin, villamoson is jobb, ha odatartod a készülékhez. Sok buszon és trolin még mindig csak elöl szabad felszállni, a "turniketeket" (a forgókaros beléptető) állítólag szeptember elején szerelik le végre mindenhonnan.
Lehet egyébként Trojka kártyát is venni és arra fix összeget feltölteni, felszálláskor mindig az utazás árát levonja. Egy sima metrójegy 55 rubel, de ilyet nem szabad venni, a Trojkával 36 rubel, illetve időnként 20, nem tudom, milyen szisztéma alapján számolják. Mintha a külsőbb részeken vonnának 20-at, beljebb 36-ot.
Ez az 1/3/7 napos jegy a legsimább szerintem, nem kell nézegetni állandóan, hogy mennyi pénz van még a kártyán, és ez mindenre érvényes, még a körvasútra is. (МЦК - MCC). Utóbbira ha felszálltok, potom 36 rubelért (ha Trojka) körbeutazhatjátok Moszkvát, a vonatok légkondisak és kényelmesek.