Pénteken meghozták a gyümölcsprést. Ezt vettem:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sencor-ssj-4043wh-slow-juicer-gy%C3%BCm%C3%B6lcspr%C3%A9s-1203405.html
Csak akkor éppen 23.031 Ft-ba került ingyenes szállítással. Ami még jó volt, a posta szállította, így számomra jobban nyomon követhető, mint a GLS, amivel előtte volt dolgom (nem akarnak mindenáron sms-t küldeni, beérik az e-mail címmel).
A készülék kiválóan működik, jó száraz a hulladék. Az árkülönbség a drágákhoz képest így első ránézésre az ezüstözött műanyag csatlakozó felületen látszik, ott első használat után is kezd kopni, de ez legyen a legnagyobb baj... Szezonálisan lesz csak használva, azt remélem, bírni fogja.
Egy adag almát meghámozva préseltem át, mert a hulladékkal kísérletezni akartam. Az almahéj viaszos ízét nem szeretem, az megy a komposztra.
Volt otthon egy csomag nem túl finom müzli, ezt összegyúrtam az almahulladékkal, tojással, kóstolgatva adagolt porcukorral, egy csomag sós, pörkölt napraforgómaggal (sótlan nem volt, de nem érződik ki a só), egy csomag tökmaggal, fahéjjal, vaníliás cukorral és egy csomag sütőporral. Sütőpapírra kenve megsütöttem, aztán szeletekre vágtam. A sütőpor hatása nem látszik, de a végeredmény nagyon finom lett.
Elárasztott az alma, így is elajándékozom egy részét, és folyamatosan főzöm a gyümölcslevest. Most málnával és fagyasztás után hámozott mirabolán szilvával kiegészítve. A szilvát muszáj hámozni, a héja nagyon savas.