diospyros Creative Commons License 2018.08.11 -2 0 43420

egyszer megkóstolható! :)))

nekem 4 paw fám van. 2 prima, 1 overleese kiültetve, ezek már virágoztak, (de termést még nem hoztak :) 1 mango van konténerben, egész évben gondosan nevelgettem (melengettem) a kígyót a keblemen. (víz, árnyék, tápanyag).

'19 májusban kiültetem. 3-4 fának van hely. hátha 1-2 évtized múlva bizonyítottan kiderül, mégsem annyira mérgező, (akkor legyen már termő fám) vagy legalábbis az érett gyümölcs ehető (burgonya módra, ahol az egész növény mérgező, de a az optimálisan érett gumó nem! "A burgonyában ugyanis ugyanaz a mérgező vegyület található, mint a nadragulyában: a glükoalkaloid. Ez teszi a krumplit mérgezővé, és ezért van az, hogy a krumplinak semmi más része nem ehető a gumón kívül, sőt, a kicsírázott krumpli sem. Ez a vegyület nagy koncentrációban található a levelekben, a növény szárában, de a friss krumpligumóban elenyészően alacsony a koncentrációja.")

a 4. fa máshol van, ezt a területet lehet, h eladjuk, az átültetésen gondolkodtam, mert az új tulaj lehet, úgyis kivágja, vagy ha nem, ne én mérgezzem már! :) :(

de valszeg nem is bírná ki a teleportálást... meg kell-e nekem 4 paw? mire kiderül, hogy mit tud, mit nem tud... sok év eltelhet. de mint érdekességet, egyet biztos meghagyok akkor is, ha valami véglegesen rossz kiderül róla... persze akinek kicsi a kertje, nem teheti ezt meg...

mindenesetre az éves paw adagom lecsökkentem addig 5-10 darabról 1-3 darabra :)

Előzmény: Nobody1 (43419)