Köszi a válaszokat, megnyugtat, hogy novemberben még érdemes Egyiptomba menni.
Más: snorkelhez vigyek saját cuccot vagy lehet helyben bérelni (vagy venni olcsóért). Főleg az uszony érdekelne a súly-méret miatt. Maszk, stb. belefér, ha innen viszem.
Szokásos kérdés: melyik hotel?
Igazából eddig akárhány helyen voltunk, utólag mindig a szálloda számított a legkevésbé, mert csak beájultunk este az ágyba, de Egyiptomban nem tudom hogy működik, ha a strand is a szállodához kötődik, akkor gondolom jobban hat ránk a szálloda minősége.
Nincsenek nagy igényeink és annyit nagyjából már sikerült leszűrni a kritikákból, hogy az egyiptomi 5 csillag, az max. 3 ami nekünk simán belefér.
Fontos, hogy a tengerpart és az élővilág jó legyen, a kaja, szobák stb. csak annyiban érdekelnek, hogy ne kapjunk fertőzést (a szokásoson túl), működjön a wc és a zuhanyzó, azaz amit egy európai olcsóbb helytől is elvárnánk.
Az eti-nél a Sharm Plaza van jó áron és a review-kat nézve mindenki dícséri a tengerpartot és az élővilágot, a kaját, egyebeket meg nem. Igazából az ár sem a legfőbb szempont, azaz nem gond, ha drágább, ha kapok is érte valamit, de eddig akárhány hotelt néztem, a kritikák mindenhol vegyesek és ellentmondásosak függetlenül az ártól.
(Eddig egyedül Makadi Bayben a Makadi Spa volt az, aminél az összes review kiemelte, hogy jobb, mint a környék többi szállodája, de oda nem találtam novemberre elfogadható árú ajánlatot bécsi indulással.)
A másik, amit nem nagyon tudtam kibogarászni a leírásokból, hogy hogyan működik a befizetés a fakultatívokra. Ha sharmba megyünk, akkor Kairó+piramisok repülővel és Petra lenne a kötelező program, +valamelyik hajós kirándulás természetcvédelmi területre. Azt olvastam, hogy fakultatívra ne a szállodába fizessek be, de akkor hol? Menjek be taxival a városba és random egy irodába vagy még itthonról szervezzek le mindent, vagy az utazási ügynökség, aminél befizetem az utat majd vár rám fakultatív ajánlatokkal, vagy hogy? Fontos lenne, hogy kb. az érkezés napján be tudjuk osztani a heti programot, azaz ne érjen meglepetésként, hogy amit az adott napra terveztünk az nem indul, vagy hogy két program annyira egymásba ér, hogy éjfélkor érünk haza az egyikről de hajnali háromkor már indul a másik.