Maci_P
2018.08.02
|
|
0 0
2689
|
Ha nem rezisztenset teszel, akkor Merlot, Kékfrankos bármelyike jó kék fajta, Cserszegi sem rossz, de hosszan lehetne a sort folytatni. Ezek v.viniferák, nem a nagyon érzékeny fajták közül, és azért vigyázni kell rájuk.
Azt sem árt hozzá tudni, mekkora mennyiségről beszélünk, milyen technológiát használnál majd, milyen környezetben. Mert nem mindegy, hogy egy fészerben próbálsz erjeszteni, nyári melegben, ahol lesz 30 fok, vagy egy állandó hőm. pincében, októberi szürettel. Az sem mindegy, hogy a területed a házad mögött van, vagy 30km-re tőled. Meg aztán hogy milyen ízvilágot szeretnél viszont látni a borban. Szóval sok paramétert össze lehet szedni a választás "bonyolítására". |
Előzmény: per onoszpora (2687)
|
|