Maci_P
2018.08.01
|
|
0 0
2684
|
A rezisztens fajtákat szinte alig használják komoly borokhoz, leginkább a tömegtermelés részét képezik (tipikus eset a Bianca). De ez nem a fajtákat minősíti, csak még nem fedezték fel őket. Nálam jelenleg a Néró, Viktor, Göcseji Zamatos és Solaris fajták vannak kipróbálás alatt, nagyon jól teljesítenek, de azért vannak hátulütőik is: termékenyek, ezért komoly korlátozást kell végezzek, hogy ne teremjék túl magukat, hamar érnek, ezért madár/vad-kár adódik, mert ebben az időszakban még nincs nagyon más szőlő érésben (Solaris a napokban 22MM körül van), nagyon magas cukorfok, ebből adódóan 14-15-ös alkohol is előfordulhat, Néró fürtkocsánybénulásra hajlamos (és leginkább ezt eszik a madarak, őzek a kék színe miatt). Azt kell kitaláljad, mit szeretnél csinálni, milyen területed van, és ahhoz érdemes megkeresni a megfelelő szőlőt. Ha bármelyik érdekel, megkóstolhatod nálam. |
Előzmény: per onoszpora (2683)
|
|