Elsőre megrázza az embert a hír. Utána rögtön arra gondolhat, hogy mennyi pénzt ölt bele a megvásárolt csemetékbe, és mennyi hasznos helyet foglal a kis kertben.
A rossz hír valószínűleg igaz. Mert ugye az őszibarackról hasonlót miért nem terjesztenek? Az a sajnálatos, hogy nem közlik hivatalosan sehol vagy még nem találtunk rá, hogy mennyi hatóanyagot tartalmaz pl 1 érett gyümölcs, mennyi a határérték ami még nem mérgez le, vagy mennyi gyümölcs elfogyasztása után, hány év múlva várhatóak a tünetek. Ezért találgatunk, incselkedünk vele, hogy hátha amit én megeszek, még nem ártalmas.
Mivel én egyedül vagyok, tartom magamat ahhoz hogy nekem 1 fa elég, sőt ha nem állna itt a kertben, a mai (hiányos) ismereteim alapján nem is vennék. Nagyon sok jobbnál jobb gyümölcs érik vele egy időben, tehát könnyedén nélkülözhető.
A kis kertet nézegetve, lehet hogy nem vágom ki a Sunflowert, mert nagyon szép egyenes törzse, sudara van. Lehet hogy felnyírom amennyire elérem, és jó lesz támrendszernek. Úgyis a kis veteményes szélén áll. Felfelé ha nő és néha pottyant valamit, hát legyen. Az Overleese-hez közel van, talán segíthet a beporzásában is. :)