Az USB kábel és GPS antenna nem érdekel, azok itt nem játszanak szerepet! Annak a bizonyos fehér csatlakozónak (funkciókábel) a kábelvégeiről, és a dobozon levő aljazatról (bemenet), kértem képeket, ami elképzelhető, hogy adapter.
A fehér csatlakozó egyértelmű: a rádió „Function cabel interface” bemenetre megy. A másik vége nem tiszta!
Már több kínaival volt/van dolgom, de még soha sem vetemedtem frissítésre. Egyrészt a kocsiban levő funkciókat korrektül kezelik, másrészt gyakori, hogy – főként bizonytalan helyről beszerzett firmware esetén – a frissítést követően nem kívánt jelenségekkel találkozunk: stabilitási probléma stb. Mindannak ellenére mondom, hogy a kínai forgalmazótól/gyártótól az eddigi készülékeimhez mindenkor megszereztem a frissítést.
A név nem minden, rendelkezik SN-el, amit gyakran a készülékházon is feltüntetnek. Egy stabilan üzemelő készülék esetében – szerintem – abszolút nem indokolt a frissítés, de sokan folyamatos frissítési kényszerben élnek. Ám tegyék, de adott esetben a negatív következményeket is vegyék tudomásul!
A beszerzés elképzelhető lehetőségeiről korábban már írtam. A magyarokkal kezdeném: egy e-mail vagy telefon a pontos paraméterek megadásával. Ismereteim szerint gyors és korrekt válaszokkal lehet számolni.