Róna Tas Ákos Creative Commons License 2018.07.20 0 0 25494

"Ami esetleg fontos, hogy már nincsenek forgalomban a Piaster, illetve 1 Fontos bankjegyek, tehát ha ilyet akarnak adni, akkor azt max szuvenírnek lehet elfogadni."

Ez nem teljesen igaz ,m bár tapasztalatom 3 hónapos ( április 13-án jöttünk haza) ,de a Carrefourban mindkét denominációval lehetett fizetni,sőt ők is adtak vissza 50 piaszter papírpénzt! Szóltam is a nejemnek ,h vigyázzunk nehogy 50EGP-vel tarsuk egyenlőnek!

Egyébként utánanéztem az elmúlt 3 hónapnak - nehogy azalatt lett volna bármilyen esetleges  változás.

Íme:

Starting from 2011 the 25, 50 piastres and £1 banknotes have been phased out and replaced by more extensive use of coins. As of June 2016 the National Bank of Egypt reintroduced the £1 banknote into circulation[9] as well as the 25 and 50 piastres notes in response to a shortage of small change.

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_pound

Tehát 2011-ben kivonták a forgalomból, majd 2016 júniusában ismét bevezették!

Szerintem akik nektek ezt mondták nem akartak vesződni a kis névértékű pénzekkel!

A boltok esetlegesen adnak vissza v kérnek plusz pénzt a kerek EGP összegek feletti piaszterekből.

Mint nálunk általános,h 50 piaszter felett felfelé, alatta lefelé egész EGP-re kerekítenek.

Nálunk 5 Ft a határ így náluk 7.8  vö. most 1 EGP kb 15.65 HUF (középárfolyamon)

Előzmény: Stefanos (25492)