https://www.ehow.com/info_12280001_pawpaw-poisonous.html
Pawpaw mérgező?
"...A gyümölcs különféle toxinokat tartalmaz, ami zavart okoz annak megállapítására, hogy a húsa ehető-e vagy sem. A megfelelő körülmények között az indián banán gyümölcsök nem csak ehetőek, hanem nagyon táplálóak is. A kutatás megerősítette, hogy a pawpaw gallyak mérgező anyagokat tartalmaznak. Az éretlen gyümölcsök majdnem olyan mérgezőek, mint az ágak, ezért biztosnak kell lenni abban, hogy a fa gyümölcsei teljesen érettek. Továbbá a pawpaw gyümölcsének magját nem szabad megenni, mert olyan alkaloidokat tartalmaz, amelyek hányást okozhatnak.
--
"Nemrégiben vásároltam egy pár paw-paw fát. -"A fa számos szövete, különösen a kéreg, a levelek és a magvak számos alkaloidot, fenolosavat, proanthocyanidint, tanninot, flavinoidokat és acetogéneket tartalmaznak, bár ezek a vegyi anyagok allergiás reakciókat okozhatnak, ezek közül néhány anticarcenogén[rákellenes], és természetes peszticid tulajdonságokkaé rendelkezik (McLaughlin és Hui, 1993; Zhao és munkatársai, 1994). - Mindazonáltal még mindig azon tűnődöm, vajon meghalok-e, ha ténylegesen elfogyaszok egyet? Szóval felhívtam a faiskolát, ahol megvettem a fákat, és nem is tudták megmondani, mérgező-e. Mindazonáltal megnyugtattak, hogy nem könnyű lenyelni a magokat; szeretném, ha valaki határozott választ adna, szeretnék tisztán látni. ... A reggel nagy részét arra áldoztam, hogy PawPaw muffinokat készítsek egy receptből. Nehéz volt a pépet elválasztani a bőrtől és a magvaktól. Egy pár elfogyasztása után a gyomrom nem érzi jól magát. Remélem, nem vagyok allergiás a PawPaw-ra. ... Azóta elfogyasztottam egyet, amit nekem adtak a kertészetben, a vásárláskor. Mint kiderült, a magok nagyon nagyok, olyanok, mint egy vesebab, ezért sokkal kevésbé aggódom, mint korábban. A pawpaw egy avokádó textúrájával és egy karamellizált banán-mango-kereszt ízével rendelkezik, vagy valami ilyesmi volt. Különlegesség volt, de finom is. Nagyon várom a jövőbeni szüretemet! ... Nem vagyok doktor, de nem ajánlom és nem ajánlom. Egy barátom egyszer azt mondta nekem, hogy meggyógyította a gyomorhurutát, ha jó mennyiségű nyers pawot fogyasztott. Ez volt az ő története, és soha nem mentem bele a részletekbe, mert furcsa volt számomra, és azt mondta, hogy az íze szörnyű volt. Saját igazi tapasztalatom a paw nyers levelével volt. A magas láztól megkönnyebbültem a zöld friss paw levél hideg vízben áztatott levével, és addig ittam, amíg a lázam le nem ment. Olyan gyors volt a megkönnyebbülés, mint amikor afrikai trópusokon voltam, ahol a malária gyakori. ... Sok tévhitet látok Pawpaw-ról. Számomra a Pawpaw íze olyan, mint egy kicsit érett ananászt, egy olyan banánnal keverten. A Pawpaw, Cherimoya ugyanabban a családban vannak. Mivel a zúzott Cherimoya mag mérgező, azt fogom feltételezni, hogy a Pawpaw mag is mérgező. A magok pontosan ugyanolyanok. Azt hiszem, ha véletlenül lenyeltél egy magot, akkor nem kell aggódnod, mert valószínűleg csak átmennek rajtad. Az amerikai egészség- és táplálkozási projekt (AIHDP) Az AIHDP megállapítja, hogy a Cherimoya porított magjait rovarirtóként használják, és a tetvek elpusztítására és a parazita bőrproblémák kezelésére.
Ha eszem a Pawpaw-t kiköpöm a magokat. Nincs semmi probléma a gyümölcs bőrével, de néhány ember érzékeny a Pawpaw bőrre, ezért óvatosan járjon el. ...Ez körülbelül annyi, mint amit Pawpawról tudok. ÉLVEZd!