Sziasztok!
Újként köszönök be Hozzátok, és rögtön egy kérdéssel kezdenék:
Édesanyámat két hónapja műtötték tüdődaganattal. Mivel a szövettan nem lett a legjobb (nyirokér invázió, nem jól differenciált daganat, aerogén terjedés (ez mit jelenthet? Nem tudtam rájönni...), ezért 12 héten keresztül kap cisplatint és navelbine-t. A doktornő mondta, hogy ez a hatásos adjuváns kezelés, de nem lesz egy fáklyás menet...
Van valakinek tapasztalata, mivel lehet ennek a kemonak a mellékhatását kicsit enyhíteni? Tudom, hogy ez ezzel jár, meg nyilván ha valamivel csökkenthető lenne a tünet, az lehet, hogy a kemo hatását is csökkentené (vagy ez nem így működik?), de hátha azért vannak házipraktikák...? Még 3 éve, a legelső kemonál szedett homoktövist, na, az úgy keresztreagált a kemoval, hogy anyu testén nem volt egy cm2 nem lángoló bőrfelület sem... szóval, mégcsak nem is veszélytelenek ezek a tápkiegészítők...
Úgy segítenék valahogy, látom rajta, hogy a lassan 3,5 éve tartó folyamatos szorongás, kezelések, műtét, stb. kezdik felőrölni. Most először mondta édesapa előtt, hogy épp ideje megdöglenie, mert ő ezt már nem bírja... Persze utána összeszedte Magát, mint mindig, mert ő egy titkos amazon.
Nem tudom, hogy tudnék segíteni nekik...
Minden tapasztalatot köszönök, és mielőbbi gyógyulást kívánok!