Ricsi89 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 20907

Sziasztok!

E34 tds. Egy ideje észrevettem, hogy lomhább az autó, nem megy úgy ahogy kellene. Töltőcsöveket átnéztem, semmi hiba, egyedül a cooler egyik végénél látszik pici olajszivárgás, de az már ezer éve ott van olajsár formában. A másik, hogy általában hidegen elindulok, és gyorsításkor mint egy szívódízel, semmi erő, mintha nem lenne turbó rajta. Előzéskor alig gyorsul, majd ha elér egy 2500-3000-es fordulatot akkor hirtelen megindul, megjön az erő. Betettem egy turbónyomás mérőt kiváncsiságból. Az első ami feltűnt, hogy hidegen tényleg nulla a nyomás, kb 2000-es fordulatnál hirtelen felugrik az óra 0,5 bar-ra és onnantól alacsonyabb fordulaton is mutat nyomást. A másik, hogy a nyomás gyorsításkor felmegy 1bar-ra, majd azonnal vissza is esik 0,8-ra. Tudtommal a gyári nyomásnak 1,2bar körül kellene lennie.

Üzemanyag van, mert fekete koromcsíkot húzok magam után gyorsításkor. Így azt kizárnám, hogy a kevés üzemanyag miatt nincs turbónyomás. Turbo? Turbo? Turbo? Tud ilyet csinálni ez a vacak? Nem találkoztunk még hasonlóval ismeretségi körben sem, de én akkor is erre gyanakszom. Megkerülőszelep beragadva, lekormolódva esetleg?