leander2016 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 43262

Hmmm....valamelyik mikro/mezoelem hiányára gondoltam ( sorrendben kalcium, kén, vas ), de a használt műtrágyában ezek megvannak. Írtad, hogy a ph 7,5 alatt van. Ez akkor nem okozhat tápanyagfelvételi zavart.

Ami még lehet, hogy valamelyik tápelemből sok van, pl. kálium és ez antagonistája a kalciumnak.

Nekem is volt már ilyen növényem, ami el is pusztult. Kiásva teljesen barna volt a hajszálgyökértömeg.

Én ezeket a növényeket - pont az előbbi dolog miatt, hogy a gyökérzet jelenleg nem működik megfelelően - most 8-10 naponként lomtrágyáznám, úgy, hogy az első mondatomban lévő mikroelemekből is legyen és tennék mellé minden alkalommal Megafolt.

Nem toltad túl az öntözést vagy nem túl kötött a talaj a gránátalmának?

Egyébként én most a tavasz közepén 3 helyről szereztem be összesen 16 db konténeres gránátalma csemetét.

( Jövő tavasszal akarom elültetni, csak még megakarom erősíteni őket.)

Mindhárom nagyon lepusztult, kiéhezett állapotban került hozzám.

A 7-10 naponkénti lombtrágyázás és tápoldatozás hatására 4-6 hét után teljesen kizöldültek, intenzíven növekednek.

Viszont, az egyik helyről érkező kettő darab csemete mindegyike teljesen olyan képet mutat , mint amilyenek a te beteg növényeid.

Először a fiatal levelek kezdtek el sárgulni, most már antociános beütés is van, az idősebb, zöld levelek kiszürkültek, a tenyészőcsúcs elhalt minden hajtáson.

És mindegyiket ugyanúgy öntöztem és lombtrágyáztam, tápoldatoztam!!!

Mindenképp megszeretném menteni,a napokban akarom speciális kéntartalmú lombtrágyával 3-4-szer hetente lenyomni az eddig használt lombtrágyák mellett.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (43257)