Csimpolya Creative Commons License 2018.07.05 0 0 8158

A fotózás ebben az esetben nem túl praktikus ötlet, mert  bosszantó módon fekete alapon fehérrel van, inkább leírom. Tehát:

Hozzávalók:

20 deka puha vaj

20 deka porcukor

20 deka liszt

 4 tojás

 1 teáskanál sütőpor

 1 csipet só

10 dkg darált mandula

25 deka cseresznye vagy meggy

1-2 evőkanál barna cukor

A lágy vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót, átszitáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát is. Beleszórjuk a vajas-tojásos masszába, és egyenletes masszává dolgozzuk ki. Végül beleforgatjuk a kimagozott és előzőleg lisztben megforgatott gyümölcs kétharmadát is (hogy ne szálljon a tészta aljára). Kivajazott és sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába egyengetjük, belenyomkodjuk a maradék gyümölcsöt és a tetejét megszórjuk a barna cukorral.180 celsiusra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.

A leírás alapján egész jó lehet.