Csimpolya
2018.07.05
|
|
0 0
8158
|
A fotózás ebben az esetben nem túl praktikus ötlet, mert bosszantó módon fekete alapon fehérrel van, inkább leírom. Tehát:
Hozzávalók:
20 deka puha vaj
20 deka porcukor
20 deka liszt
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg darált mandula
25 deka cseresznye vagy meggy
1-2 evőkanál barna cukor
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót, átszitáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát is. Beleszórjuk a vajas-tojásos masszába, és egyenletes masszává dolgozzuk ki. Végül beleforgatjuk a kimagozott és előzőleg lisztben megforgatott gyümölcs kétharmadát is (hogy ne szálljon a tészta aljára). Kivajazott és sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába egyengetjük, belenyomkodjuk a maradék gyümölcsöt és a tetejét megszórjuk a barna cukorral.180 celsiusra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
A leírás alapján egész jó lehet. |
|