Amphenol Creative Commons License 2018.07.04 0 0 12311

Schaf irta :

"

Majd ha egyszer nem Budapesten, meg az M1-M7 bevezőjén használod a Waze-t akkor rájössz miért használja még mindig épeszű ember az offline navikat. (Értve ide azokat akik valóban navigálnak vele, nem csak divatból van nekik)

Próbálj majd egyszer vele vidéken (értsd bivalybasznád külső) navigálni. Javaslom pl a Mezőtúr-Battonya útvonalat próbaképp...  (ugyanitt olcsó autómentés)..."

Hát a fittyfene tudja ...

Nekem volt "hivatalos" IGO-m annak idején , regisztráltam , küldözgettem a környékemről térképmódosításokat , házszámokat ( mikor még a térkép cég külön cég volt ) .  Általában figyelembe vették  helyre raktam a környezetemet ( Észak-dunántúl , falu ) .

Mostanság az IGO-khoz   HERE , TOMTOM térképek vannak .... na azok kifejezetten rosszak , több helyen leírtam már csak a lakhelyem 20km-es körzetében

kb 50 km nem létező út aszfaltosként szerepel ....olyan is van a lakhelyemen belül ami konkrétan még gyalog sem járható ,mert csak a rendezési tervben szerepel , de ott lakott ház van kerítéssel , kutyával  :-) stb....

HERE céget kerestem , de nem találtam magyar kontaktot ahol szóba ( levélbe ) álltak volna velem térképjavítás céljából ... leszarják ...  pont ..

A   HERE online térképen is aszfaltosak azok az utak amik a a valóságban  gázvezeték nyomvonal , földút , erdei gyalogút , vadcsapás vagy semmi csak rajzoltak oda utat ... ..

Ha  nem hiszed , magánban elküldöm a  koordinátákat ..  már google mapson is látszik a hülyeség ...

Ezzel szemben   WAZE   :  Én magam rendbe raktam a térképet még pár éve a lakhelyem körül , illetve amerre jártam és lett jogosultságom  szerkeszteni .

Amihez meg nem volt van megfelelő fórum , illetve kapcsolat ahol megszerkesztik és már másnap jó ...

https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=896

Térképileg a WAZE már jobb , és napról napra jobb mint a HERE , TOMTOM  , ( meg az előd cégeik térképei  )

A TOPMAP térképek Győrben szintén zenész ... itt hetente új utak , lakótömbök épülnek , keleti , nyugati elkerülő , ipari park kiépülése ...

Az OFFLINE térképek sehol sincsenek ( ezért járnak még mindig kamionok a Fehérvári úton a belváros mellett , mert hiába az új szuper sztráda , ha MOHA bá nem mondja be , hogy hajtson be az új körforgalomba ...  )

Amúgy az IGO jobb , kézben tarthatóbb navigáció mint a WAZE    sokkal .... sokkal ....

A WAZE azoknak jó akik nem tudnak térképen tájékozódni , nem látják át előre mi a jobb nekik ....

Amitől kiütésem van : a WAZE-nál nem lehet / tudom letiltani , hogy az elfogadott útról ne vigyen le ha kedve van ...

Előzmény: Schaf (12303)