salgabeC Creative Commons License 2018.07.04 0 0 25735

Ha kóstoltad volna, Te is kiöntötted volna! :-) Nem a komló keserűsége volt!! Ezt állíthatom! Az erjesztés előtt megkóstoltuk, akkor éreztem a komlót, keserű volt rendesen, de az a komló volt!! Emellett olyan fertőtlenítő, vagy szappan íze volt, és más semmi!! Sem édessége, sem malátaíze,sem élesztőíze, csak egy szar keserű íz.  IBU-t nem számoltunk, az alábbi receptet használtuk:

 

  • 2,7 kg Pale Ale maláta
  • 2,5 kg Pilseni maláta
  • 0,3 kg Carapils maláta
  • 0,2 kg Búzapehely
  • 30g Chinook komlópellet
  • 30g Amarillo komlópellet
  • 30g Cascade komlópellet
  • 50 g Citra komlópellet
  • 5g Irish Moss
  • 1 zacskó (11,5g) Safale US-05 élesztő

 

A Citra megmaradt!! :-((((((

 

Az is baj lehetett, (kérdés) hogy 23 literre számoltunk, de a végén kb 16 liter lett!! 

Fel kellett volna forralás után önteni az adott mennyiségre? Egyébként engem nem zavar az élesztőíz a sörben, a jó malátaízt is szeretem, sőt, ha nem átlátszó, vagy szűrt, az sem zavar! A jó, finom ízt hiányolom az itthon kapható magyar sörökben,és ezt keresném a saját főzésben.. de hát.. :-( 

 

Előzmény: acerola (25730)