Ha kóstoltad volna, Te is kiöntötted volna! :-) Nem a komló keserűsége volt!! Ezt állíthatom! Az erjesztés előtt megkóstoltuk, akkor éreztem a komlót, keserű volt rendesen, de az a komló volt!! Emellett olyan fertőtlenítő, vagy szappan íze volt, és más semmi!! Sem édessége, sem malátaíze,sem élesztőíze, csak egy szar keserű íz. IBU-t nem számoltunk, az alábbi receptet használtuk:
- 2,7 kg Pale Ale maláta
- 2,5 kg Pilseni maláta
- 0,3 kg Carapils maláta
- 0,2 kg Búzapehely
- 30g Chinook komlópellet
- 30g Amarillo komlópellet
- 30g Cascade komlópellet
- 50 g Citra komlópellet
- 5g Irish Moss
- 1 zacskó (11,5g) Safale US-05 élesztő
A Citra megmaradt!! :-((((((
Az is baj lehetett, (kérdés) hogy 23 literre számoltunk, de a végén kb 16 liter lett!!
Fel kellett volna forralás után önteni az adott mennyiségre? Egyébként engem nem zavar az élesztőíz a sörben, a jó malátaízt is szeretem, sőt, ha nem átlátszó, vagy szűrt, az sem zavar! A jó, finom ízt hiányolom az itthon kapható magyar sörökben,és ezt keresném a saját főzésben.. de hát.. :-(