MF83
2018.06.29
|
|
0 0
10014
|
Sziasztok! Nem pont trafic/vivarom van most (de volt :) ), hanem Master (2008-as, 2.5 dci, 120 LE). Olyan problémám van - ha valaki estleg tud segíteni - , hogy a váltómnak van valami búgó hangja, illetve hatodik fokozatban terhelésváltáskor ugrik a váltókar kb. 1 cm-t a tetején. Nem dobja ki, de megmozdul elég rendesen előre vagy hátra. De csak 6.-ban. Olajat cseréltem benne 30ezerrel ezelőtt amikor megvettem az autót. Természetesen az Elf belevaló olaját raktam bele. Illetve a másik problémám vele, hogy 6.-ikban 130-nál már 2800-at vagy egy picit többet pörög, szerintem sok, a motorerő bőven bírná kisebb fordulaton is. Most a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e felújítattni, vagy vegyek egy bontott váltót, illetve van-e különbség a fokozatkiosztásokban a masternél? Úgy tudom van pk6 meg pf6 váltó ezekhez, nem tudom mi a különbség, egyáltalán felszerelhető-e egyik a másik helyett és esetleg csak fokozatkiosztában van különbség? Az enyém furgonként látta meg a napvilágot, de én lakóautót építettem belőle (le is vizsgáztattam), tehát egy hosszabb váltóval még személyautósabb lenne (nem csak a forgalmi szerint :) ). Illetve még egy probléma: hidegen elinduláskor egy picit rángat a kuplung alacsony fordulaton, amikor csúsztatom. Melegen nem igazán tapasztalom. A kuplungom is cserés? Szóval ezekben kérnék segítséget. Köszönöm! |
|