nünüke88 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 47722

Egyébként még egy kérdés ütött szöget a fejembe, ami nekem olyan érdekes a sztoriban: Voldemort beteges félelme a haláltól. Amúgy van ilyen ismert pszichiátriai kórkép, tanatofóbia a neve. Emberünk mentálisan sokféleképpen volt terhelve. 

Csak nekem nem logikus, hogy ez hogy alakulhatott ki egy varázslónál, aki biztosra tudhatta, hogy van halál utáni élet, tehát nem kell tartania a végső elmúlástól. Sőt, ha nem tetszik neki, hogy nem tudja pontosan, hova az a tovább, ahova menni lehet, és ragaszkodik az ismert világhoz, maradhat szellemként (bár V.-t az a gondolat irritálhatta volna, hogy nem marad egyéb képessége, mint lebegni meg átmenni a falakon.) Szerintem amitől ő leginkább félt, az áttételesen a hatalma/ereje elveszítése, hiszen az tette ők különlegessé. A mumusa Rowling szerint egyébként a saját holttestének a látványa volt. Mondjuk, arra is kíváncsi lennék, hogyan intézett volna el egy mumust, nehezen képzelem el, hogy képes lett volna viccessé tenni a saját hulláját. De az meg olyan abszurd lenne, hogy Lord V. ne tudjon mit kezdeni egy mezei mumussal...

És ha már kísértetek: őket vajon számon tartják? Mert a hajdani Titkok Kamrája-rejtélyhez elég lett volna megkérdezni Myrtle-t, hogyan is halt meg. Hogy egy ilyen alapvető nyomozati lépést kihagytak, arra utal nekem, hogy nem tudták, hogy ő visszatért. Aminek ellentmond az, hogy a Minisztérium elrendelte neki, hogy hagyja békén Olive Hornby-t, tehát tudniuk kellett, hogy Myrtle Warren kísértetként itt maradt. Az a Myrtle Warren, aki nem tisztázottan halt meg.

De lehet, hogy csak akkor tudták meg, amikor Olive feljelentette, addigra meg már lezártnak tekintették az ügyet azzal, hogy Hagrid pókja volt. De hogy Dumbledore-t ez nem izgatta tovább...igaz, Lumpsluckot sem figyelmeztette Tomra, pedig rájöhetett, hogy hiába reménykedett, nem változott előnyére.

Dumbledore felől tényleg hullhattak a diákok, meg pszichopatává válhattak...elvégre a halál csak egy új kaland a pallérozott elme számára, vagy mi a szösz. :D