Nagyon remélem, hogy nem lesz 18 csapatosra bővítve a liga. Már így is nem kis terhelésnek vannak kitéve a játékosok, főként, amikor két forduló is van egy héten. Szerintem jó lenne, ha maradnának a 16-nál, hogy tényleg csak a legjobb klubok lehessenek ott - bár még így is akad egy-két olyan gárda, amelyik kilóg a mezőnyből (Efes, Zvezda vagy az idei Barca például).
Szóval én a létszámon nem változtatnék, inkább a bajnokság összetétetelén - már korábban is írtam, hogy kicsit abszurdnak tartom, hogy a délszláv körzetet mindössze egy gárda képviseli (Zvezda/Buducnost), illetve az is szemet szúr, hogy a francia ligából egy csapat sincs. A francia márpedig simán ott van a kontinens legjobb pontvadászatai közt.
Illetve egy selejtező bevezetése sem lenne rossz ötlet. Mondjuk 48 csapat indulna minden évben (meg lenne határozva, melyik bajnokságból hány csapat indulhatna a selejtezőben), 16x3-as csoportokban, és mindegyik csoportból az első helyezett jutna be az Euroligába. Én ezt a licences dolgot nem tartom jónak, kiváló példa az idei Barca, amely majdhogynem csak emiatt szerepelhetett idén a ligában - meg merem kockáztatni, hogy az általam leírt selejtezős rendszert nem olyan biztos, hogy túlélték volna.