Sziasztok!
Két napja amikor a nejem elment az autóval, ahogy az utca végén jobbra kanyarodott valamilyen fémes csattanást hallott, utána a kipörgésgátló és a check engine világított, illetve a motornak mély, öblös, igen hangos pufogó hangja lett. Mivel ez 200 méterre volt tőlünk, hazagurult vele. Itt leállította. Mindenáron be akarta nekem mutatni a hangját, odarángatott az autóhoz - és minden tiltakozásom ellenére - beindította. Egyből indult, de a mély, igen erős, dohogó hang megmaradt.
Azt hittem hogy valamilyen kipufogó gond, ezért körbenéztem, de szabad szemmel nem látszik rajta semmilyen gond.
A motortérben sem tapasztaltam szemmel felfedezhető gondot. Nyilván a következő lépés egy (szak)szerviz lesz.
Persze ha valami apróság - ki tudja - lenne akkor itthon megoldom. Általános szerszámok és szerelőakna van. Meg az sem baj, ha nem vakon van az ember a szervizben.
( VW Jetta, MK5, 1.6 benzin, 10 éves. 255e km-rel - egy hete volt vizsgázni. Én kb. 5-6 éve vezetem, azóta a világon semmilyen baj nem volt vele. Korábban céges autó volt, ott ahol dolgoztam. A valós, konkrét előéletét nem ismerem. Most terveztem benne gyertya, olaj, légszűrő és pollenszűrő cserét. Mielőtt elviszem a szervizbe mások véleményét is szívesen meghallgatnám. Debreceni szerviz ajánlást is szívesen fogadok. )