mumtaz Creative Commons License 2018.06.15 0 0 31365

Szerintem ilyen tőcsavar beletörés nem nagyon van. Illetve az enyémnél volt, de ott inkább szakadás volt, mint törés. És felvilágosítottak, hogy sok esetben mezei talpas anyát tesznek rá, mikor kiderült, hogy van direkt rávaló anyacsavar. Vettem is és kiderült, hogy egy picit tényleg más. Más a színe (anyaga) és a menetelése is valahogy ovális. Lehetséges, hogy ezek másképp reagálna a hőmérséklet változásra, vagy nem tudom, és esetleg a sima csavar nem. Ezt tudnám elképzelni, hogy hőtágulásnál az anya nem enged és helyette maga a tőcsavar feszül meg minden bemelegedésnél, aztán meg szinte elszakad.

Egyébként nagyon jó motor. Talán a legáltalánosabb és a legjobban passzoló motor az autóhoz(így együtt). Persze ott van a többi is, bár szerintem az 1.6 picit kevés ehhez az autóhoz. Az 1.8 szinte ugyanaz a motor, mint az X20XEV, csak kisebb lökettérfogattal. 2.5 V6 inkább a sportosabb embereknek való. Ráadásul van még egy érv az X20XEV mellett, ez pedig, hogy pont a határon van (100KW) a teljesítményadó számításban. 101KW-tól már más kategória.

Talán a vezérműtengely jeladó, ami elfossa magát, de ilyen korú autóknál ez várható is, hogy valami elromlik. Utána az újak meg általában azért döglenek be, mert zömmel utángyártottak vannak, amiknek meg elég változó a minősége. Gyárit (Siemens/VDO) kell venni és kész.

Előzmény: CNC guru (31359)