pakilaci69 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 1195

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Kezdő Sony-s vagyok, eddig Canon felszerelésem volt.

Vásároltam egy Sony A7-est (sima Mk I-t), és a meglévő felszerelésemből a 70-200 f/4 L-t szeretném rajta használni MC-11 konverterrel. Fel is raktam a gépre, de gyakorlatilag az autófókusszal eddig nem jártam sikerrel. A következő problémába ütköztem: Az autofókusz teljesen üzemképtelen. Végigfut a teljes tartományon az élességállítás, több alkalommal is, egész gyorsan, de nem talál fókuszt. Próbáltam vele már körülbelül mindent - különböző témákat fotózni jó fényviszonyok között - 1-1 alkalom volt, amikor talált fókuszt, de az esetek 99%-ban nem.

Kifogytam az ötletekből most már, ezért fordulok hozzátok. Mi a véleményetek, mi lehetne erre a problémára megoldás? Nagyon jó a váz focus peaking-je, tehát manuálisan is gyorsan, és egyszerűen helyrerakható a fókusz, de azért jobban örülnék, ha működésre lehetne bírni. Bennem felmerült, hogy valami nincs jól beállítva a gépen, vagy az adapterrel lehet valami gond. Az MC-11-n a legfrissebb firmware van (tegnapi), az A7-esen meg az, amivel vásároltam 2 hete.

Az világos nekem, hogy csak CDAF-el működik az idegen lencse rajta, PDAF-el nem, de az ugyanilyen (Mk I-es) vázzal készült tesztvideókon ilyen gond nem volt vele, csupán lassú volt, de beállt. A lencsének biztos, hogy nincs baja, mert tökéletesen működik a Canon vázaimon, és a váznak sem lehet baja szerintem, mert a saját natív obijával rendesen megy.

Arra kérlek titeket, hogy a válasz ne az legyen, hogy vegyél Sony 70-200-t helyette, vagy vegyél másik vázat, mert még egyelőre a Canon felszereléssel is számolok hosszabb távon, és úgy tervezem, hogy egyelőre egy ideig egymás mellett éljenek, és csak a későbbiekben fogok teljesen átállni a Sony-ra, ha kitapasztaltam már biztosra, hogy mit tud.

Előre is köszönöm a segítségeteket:
László