Ken_Block és almataa66: Köszönöm szépen hozzászólásaitokat!
Ránéztem a katalizátor előtti és utáni lambda szonda feszültség értékeire. Sajnos nagyon nem így néz ki, ahogy ki kellene neki. Gyakorlatilag a kettő kis eltéréssel de igen hasonló le-fel hullámzó képet ad. Lehet elhalálozott szegény katalizátor. Még egy másik mászerrel is ránézek majd, hátha rosszul olvassa ki ez az ELM327.
Amikor a kipufogó leszakadt kapott szép ütéseket a kocsi valami erdei úton csapatták Édesanyámék kissé meggoldolatlanul. Lehet megtört a belseje, a kerámia az ütésektől. Mondjuk ez épp nem a kocsi alján van ahogy néztem, tehát azért erre kicsi az esély. 160e km és gyári katalizátor volt még. Mostanság EGR szelep gondok is voltak, remélem nem annak a megcsinálásának a halogatása nyírta ki. Mindegy már, nem ér túl sokat szegény már, nem oszt nem szoroz az értékében ez csak azért zavaró.
Majd nézzük akkor a fogyasztást külön is. Teljesítményben gyenge volt mindig is, vezettem egy picit ma, most is gyenge. Nehéz megmondani, hogy rosszabb, mint általában volt, simán lehet persze.
A P1167 elvileg ez a fórumon való keresés után, számomra ez nem mond sokat a neten angolul meg elég típus specifikus nyalánkságok vannak, mindig mást írnak hozzá:
Első fűtött oxigén érzékelő (HO2S1) dús lassítási tüzelőanyag-elzárásban (DFCO)