marky-511 Creative Commons License 2018.06.07 0 1 10520

A balesettel kapcsolatban tegnap csak annyit észleltem, hogy a Tisza István utcáról nem lehetett a Széchenyi utcára kanyarodni, a rendőrség lezárta. Magáról az esetről csak az interneten tudtam tájékozódni. Először (amikor csak a szalagcímeket láttam) arra gondoltam, hogy egy 42-es rohant a villamosba, vagy elé fordult, mert máshogy egyszerűen nem érhettek össze.

Ha a villamos indul korábban (mialatt a Széchenyi utcán zöld jelzés van), a busz mellett pár autóba is belerohan(hatot)t volna.

Ha a busz indul korábban, akkor nem a busz hátulja tört volna össze.

http://civishir.hu/helyben-jaro/2018/06/megszolalnakadebrecenivillamosbalesetszemtanui

Így már teljes a kép, úgy néz ki, mindkét járművezető rosszkor indult. A villamos még nem indulhatott volna el, a buszvezető már nem.

A terelésről annyit, hogy engem sokkal inkább az döbbentett meg, hogy a Monti Ezredes utca - Bethlen utca között egyetlen autóbusz sem jött velem szembe. Se olyan, ami menetrend szerint arra kell haladjon, se olyan, ami terelés miatt közlekedett arra. Biztos közrejátszott a hirtelen kialakult dugó is a városban.

Egy nappal az eset előtt volt egy cikk arról, hogy egy járművezető menet közben csevegett. Rá egy napra tragédia történik. Nem lesz ennek komoly visszhangja cégen belül? Gyakoribb ellenőrzések, stb.

Nem ötletet akarok adni, és nem is ítélkezem, de szerintem várható valami szigorítás.

Más:

Maradjunk a cívishíren, az általunk is sokszor kitárgyalt repülőtéri megállóról is írtak cikket. A kezdetek óta probléma.

Miközben dús kebellel állnak elő, hogy hány új irányba lehet eljutni, az ide érkező egy ilyen "megállóval" szembesül. Nem azt mondom, hogy fűtött, büfés megálló kell oda; de ne is nézzen úgy ki, mint egy Pallagi / Diószegi út menti megálló.