Sajnos képet jó ideje nem tudok feltölteni, ezért csak szöveg lesz.
Az elsők holtversenyben a Tsunami, Totem, Pricia. AZ első tudjuk milyen jó izű, a rengeteg (de időben nem jól eloszló) eső után, csak mérsékelten repedt. Az ize is kiváló. Mellette a Totem gyönyörű bordó fedőszinével, és csodálatos egyedi izével elvarázsolt. Méltán lehet rá mondani, hogy nektarin kajszi, mert úgy is néz ki, valamint az izében is felfedezhető, rendkivül finom kajszi. A húsa is inkább mangó - erős narancssárga, nagyon tetszetős. Nemsok volt belőlük, fánként 2-5 kg. Minket bőven ellátott, de pénzt a konyhára nem hozott.
Kicsivel utána jött a Pricia, amit tavaly citrom izű kajszinak neveztem. Idén az évjárati hatás ellenére sem cukrosodott kellően. A kinézete csodálatos, de az ize csalódás. Utálom ezt a fajtát.
Kicsivel utána ért a Kolobok, Wonder és Aurora. AZ utóbbiról tudjuk, hogy nagyon rosszul tűri a téli fagyokat, igy alig lett rajta kóstoló. AZ viszont kiváló lett, méltán kedvelem, hagyományos kajszi izt hoz. FOntos ilyenkor nagyon visszavágni, mert az éves vesszőkön jóval jobb a fagytűrése. Mellette a Wonder már meglepetés volt, főként az ágvégeken hozta csokrosan, a jellegzetesen csúcsos, fényes sárga, szép piros fedűszinű barackjait. Már messziről szembetűnik, kicsit féltem is hogy lenyúlják, de megúsztam. EGy jó fél- termést adott, ezt már nem tudtuk mindet megenni, igy sokat el is adtam, jó áron. Gyümölcse finoman rostos, nagyon bő levű, idén csodálatosan cukrosodott, és kicsi a sava, ami ebben a szegmensben figyelemre méltó. Harapásra roppanó, de a szájban olvadó a textúrája, ez a fajt igen el lett találva. Aromája nem szokványos, de üditően kellemes, ebben a nagy melegben szinte életmentő. Nyitom és a hűtőt, és.... :D
AZ igazi nmeglepetést a Kolobok hozta (Orosz fajta), ez szakadásig volt tele. Ize, hagyományos kajszi jellegű, de kissé duránci és csak közepes méretű. Jellegzetesen kerek gyümölcse, a házikertek nagyon korai csemegéje lehet. Korán virágzik, a nagy fagyokat is telibe kapta, de úgy tűnik, hogy nem érdekli.
Most érik a Priuszadebnij, ami nagyon kellemes, de a gyümölcse közepesnél kisebb. Kiváló fagytűrő.
És még ettől is kisebb gyümölcsű a Szamarkandszkij Rannij.
...foly köv...