a basho 3. napjától kezdve kakuryu megfázással küszködött. „most már beszélhetek róla, de a torna 3. napjára megfáztam és ez eléggé bosszantott. néhány napon lázasan léptem a dohyora, de ez nem állított meg, úgy döntöttem nem foglalkozom a betegséggel és a lázamat sem mértem egy idő után. a torna végére már rendben voltam, de a basho közepén eléggé küszködtem vele. a következő célom a 3 egymás utáni basho megnyerése (még sohasem nyert nagoyában) és még sohasem értem el zensho yushot, szóval ez is a célok között van. jobban kell koncentrálnom, tette hozzá.
mikor kisenosatorol kérdezték elmondta, ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak neki? kisenosato nagyon eltökélt, ezért biztos vagyok benne, hogy sikerül ebből merítenie, ha visszatér. mint társ yokozuna szeretném, ha a legjobbját nyújtaná. kakuryu tavaly hasonló helyzetben volt, mikor sérülés miatt 4 tornáról lépett vissza.
tochinoshin: „amikor elértem a 10. győzelmemet azt gondoltam, ez meglehet, kár, hogy nem így történt, de két különdíjat is kaptam (kanto-sho, gino-sho) és az ozeki cím is „úton van” (a sumo szövetség követei szerdára már bejelentkeztek tochinoshin beyájához)
arra kérdésre válaszolva, hogy mit fog mondani az ozeki kinevezésekor, elmondta, „ezt meg kell beszélnem az oyakatámmal, pontosan meg kell tanulnom, mert japánul lesz” tette hozzá mosolyogva. oyakatája elmondta tochinoshin japánja távolról sem tökéletes, ezért egyszerű lényegre törő szöveget terveznek.
kyokutaisei: el sem hiszem, hogy ennyi küzdelmet nyertem meg az első tornámon! nagyon keményen és jól készültem fel erre a bashora, mert végig jó formában tudtam küzdeni.
chiyonokuni különdíjat (kanto-sho) kapott a 12 győzelméért. nem is olyan régen egy sérülésből adódóan egészen a sandanmeig csúszott vissza.” azt gondoltam akkor, hogy ha minden egyes nap keményen dolgozom, akkor annak meg lesz az eredménye. a különdíjért kapott 2.000.000 yent (kb. 5 millió HUF) szétosztotta a segítői (tsukebito) között.
a makushitába visszazuhant ex-ozeki terunofuji nem adja fel. nem vonulok vissza csak azért mert visszazuhantam a makushitába (ez nagyon komoly anyagi és pozícióbeli érvágás egy volt ozeki számára) senki sem kényszerít erre és nem is kaptam ilyen tanácsot sem senkitől. megemlítette, hogy a követőinek „rajongóinak” bátorítás ad neki erőt a folytatásra.