i perseguitati_ Creative Commons License 2018.05.26 0 1 778

Én meg úgy tudom, hogy még egyáltalán nem biztos a Buducsnoszt indulása az Euroligában. A helyzet úgy áll, hogy az Euroliga szabott egy határidőt a montenegróiaknak, hogy az indulásukhoz szükséges anyagi és infrastrukturális feltételeket megteremtsék. Ezen dolgozik most a Podgorica, és a hírek szerint jó úton haladnak abban hogy a kívánt feltételeket teljesítsék.

Igen, elvileg a Crvena Zvezda, a Cedevita, és a Szolnokot a Fiba kupában oda-vissza megtréfáló Mornar Bar indul az Adriából a Eurocup-ban.

Hogy az Euroligából kirostálódtak a délszláv csapatok, azt jórészt maguknak köszönhetik. Ha jól emlékszem a Cibona például az utolsó 15-16 meccsét elvesztette az Euroligában, köztük nem egyet szörnyen megalázó módon. Közönségük sem igazán volt már az utolsó időszakban, ahogy a Cedevitának sem, és a többiek (Ljubljana, Partizán) is szépen elfogytak közben.

Szerintem ami még érdekesebb, hogy Euroliga kompatibilis francia csapatot sem igazán sikerül összehozni, pedig évek óta dolgoznak ezen, és az Euroliga is szeretné velük bővíteni a mezőnyét.

Előzmény: Törölt nick (777)